Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Raak elkaar niet kwijt

Raak elkaar niet kwijt

De komst van een kind staat in de top drie van de grootste veranderingen in een mensenleven. Dit boek geeft je inzicht in alles wat er in jezelf, je omgeving, je familie en je relatie verandert voor en na de komst van je kind. Zelf heb ik de overgang naar het moederschap binnenin mezelf en in m’n relatie ervaren als een hele intensieve periode. Ik merkte dat alle boeken die ik kon vinden over (aanstaand) ouderschap alleen maar gingen over het kind, de opvoeding of de zorg voor de moeder. Dat was niet waar mijn informatiebehoefte lag. Ik voelde namelijk van alles in mezelf, in m’n relatie en in m’n omgeving verschuiven en daar wilde ik meer inzicht in krijgen. Toen ik dat boek niet kon vinden, besloot ik dat mijn boek daarover moest gaan: alle veranderingen die ik voelde, vanuit de theorie en de praktijk uitgediept en verpakt in verklaringen, modellen en illustraties.

Via mijn podcast kwam ik bij de uitgeverij van Bram Bakker terecht. Ik voelde een klik met hem en hij voelde wat voor mijn boekidee. En zo werd een samenwerking geboren. In het boek neem ik je mee in mijn eigen ervaringen in het prille moederschap. Die ervaringen koppel ik aan inzichten en verklaringen vanuit de theorie. Daar kwam mijn vak en kennis als orthopedagoog en relatie- en gezinstherapeut goed van pas. Daarnaast heb ik veel stellen geïnterviewd voor dit boek, zodat niet alleen mijn ervaring maar ook die van een grotere groep vertegenwoordigd is. Bijkomend voordeel daarvan is dat ik me meteen niet meer zo alleen voelde in mijn worstelingen. Veel van de uitdagingen die de stellen rapporteerden tijdens de schriftelijke interviews, waren vergelijkbaar met die van mijzelf.

Dit boek heeft als doel om coaches, verloskundigen en therapeuten bewust te maken van alle veranderingen in een partnerrelatie na de komst van een kind. De leesbaarheid van het boek maakt dit boek ook geschikt voor de geïnteresseerde lezer. Daarnaast zal er in de tweede helft van 2023 een driedaagse cursus gelanceerd worden over de veranderingen na de komst van een kind. Deze cursus zal door mijzelf gegeven worden in onze prachtige yurt. Ben jij coach, verloskundige, relatietherapeut, orthopedagoog, ambulant hulpverlener, sociaal werker of psycholoog? Dan is deze cursus misschien wel de verdieping waar je naar op zoek bent. Zeker als je werkt met stellen, gezinnen, jonge vaders en moeders of wanneer je zelf allerlei verschuivingen en worstelingen ervaart met jezelf of in je relaties, bijvoorbeeld met je partner of de bemoeiende buitenwereld. Lees hier meer over de driedaagse cursus.

 24,99
Rianne Roes Raak elkaar niet kwijt

Over Raak elkaar niet kwijt

Categorie: boek

EAN: 9789493272026 

Auteur: Rianne Roes

Het ouderschap: de enige plek waar hemel en hel samen komen

Gerelateerde producten

Rianne Roes dichtbundel

Een ode aan jou

Een dichtbundel met woordkunstwerkjes die gaan over het leven en de liefde. Geïnspireerd door mijn eigen leven en dat van mijn klanten.

 17,50

Lees meer

Rianne Roes relatie booster

De Relatiebooster

Een online videotraining waarbij je in acht weken stap voor stap werkt aan betere communicatie, meer begrip en een dieper gevoel van verbinding met je partner.

 297,00  247,00

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van Raak elkaar niet kwijt?

De komst van een kind vraagt een grote verandering en aanpassing van iedereen die bij het kind betrokken is. En zoals dat met elke grote verandering gaat, gaat dat niet zonder slag of stoot. Belangrijke thema’s die besproken worden zijn: in verwachting zijn en hoe dát alleen al een wereld op zich is. Hoe de plek in de maatschappij verandert en waarom iedereen zich ineens met je bemoeit. Hoe stress een trigger kan zijn, waardoor je de verbinding met jezelf en elkaar verlies. Hoe slapeloosheid en het gebrek aan tijd een wissel kan trekken op je liefdesleven. Waarom je eigen kindertijd zoveel invloed heeft op hoe je je nu als ouder staande kunt houden. En tot slot ook hoe waardevol het ouderschap is en hoe het in waarde kan toenemen als het lukt om jouw en jullie eigen koers te varen.

Waar kan ik jouw boek bestellen?

Je kunt het boek via mijn eigen website bestellen, dan stuur ik het persoonlijk naar je op. Verder is mijn boek verkrijgbaar bij alle bekende boekhandelaren en via de online webshops zoals Bol.com en Wehkamp.

Wat kost het boek?

Het boek kost 24,99 euro.

Wanneer je het boek via mijn website besteld, dan komen daar nog 3,95 euro verzendkosten bij. Ik pak het boek dan mooi in en kan er ook een inscriptie inschrijven als je dat graag zou willen. Mocht je het boek cadeau willen geven, dan is dat uiteraard mogelijk en zou ik namens jou een persoonlijke boodschap in het boek kunnen schrijven.

Voor wie is het boek?

Het boek is voor jou als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling. Als je heel goed weet dat het leven en de uitdagingen die daarbij horen geen ‘quick fix’ kennen. Het boek is voor jou als je gelooft dat het leven meer grijs is dan zwart-wit. Het boek is voor jou als je nieuwe inzichten en lagen in jezelf, je relatie en het ouderschap wilt ontdekken. Het boek gaat over het leven in heel z’n complexiteit. Het is het enige complete boek over alle veranderingen in jezelf en je leven na de komst van een kind. Het is een boek voor de liefhebbers van het doorgronden. Voor de lezer die niet bang is voor een klein beetje confrontatie. Voor de lezer die bereid is in de spiegel te kijken en daar masochistisch genoeg ook een beetje van geniet.

Het boek in de media

Na de publicatie is er in de media veel aandacht geweest voor mijn boek Raak elkaar niet kwijt. Zo hebben onder anderen ouders van nu, howaboutmom, bedrock, Linda en telegraaf aandacht besteed aan het boek. Daarnaast mocht ik spreken op de negenmaandenbeurs, de libelle zomerweek en healthy fest. Het is een onderwerp wat erg leeft onder de jonge ouders, want de meeste journalisten die ik sprak herkenden zich erg in de thema’s uit het boek. Helaas zit er ook nog steeds veel taboe op het eerlijk en open delen van de uitdagingen die het moeder of vader zijn met zich meebrengt.

Wat zeggen anderen over het boek?

Wat een prachtig boek! Het leest makkelijk weg. Ik vind het fijn dat er veel afwisseling in het boek zit waardoor je geboeid blijft. Het boek confronteert je met jezelf en tegelijkertijd geeft het ook steun, inzicht en begrip.

Mooi menselijk en kwetsbaar boek, waarin de theorie wordt uitgelegd aan de hand van veel voorbeelden. De eigen ervaringen van de schrijver maken het boek menselijk, kwetsbaar, maar ook krachtig, waarin je het gevoel krijgt dat jij niet de enige bent die zich op een bepaalde manier voelt en dat het ook niet erg is als je een bepaald gevoel juist niet voelt.
Afgewisseld met verschillende mooie quotes en duidelijke hoofdstukken, leest het boek prettig.