Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Rianne

RIANNE ROES

Rianne roes over Rianne

Welkom! Mijn naam is Rianne Roes. Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Ook ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

Over

Ik ben gefascineerd door de raakvlakken tussen wetenschap, spiritualiteit en persoonlijke ervaring. Deze drie factoren versterken en bekrachtigen elkaar. Het zijn de drie pijlers in mijn leven die me dagelijks bezighouden. Ik geloof erin dat wetenschap, spiritualiteit en ervaringsdeskundigheid elkaar versterken in het proces van individuen en koppels die worstelen met de vraagstukken die ze tegenkomen in het leven en de liefde.

Wetenschap

De wetenschap is al jarenlang diep vertegenwoordigd in mij als mens. Ik heb meerdere universitaire studies gedaan en ben daardoor theoretisch zeer sterk onderlegd, durf ik wel te zeggen.

Spiritualiteit

De spiritualiteit draag ik altijd al dichtbij me, maar vraagt de laatste jaren steeds meer aandacht van me en mag steeds meer gezien worden. De verrijking die dat brengt is onbeschrijflijk. Zo heb ik in eerste instantie door opstellingenwerk en later door (truffel)ceremonies perspectieven op mijn leven mogen ontvangen die ik van tevoren niet had kunnen bedenken en waar ik met de wetenschap en mijn verstand nooit bij gekomen was. 

Persoonlijke ervaring

En daarnaast is er nog het leven zelf wat je ervaringsdeskundig maakt. Het leven is geen lineair proces is. Het leven kent juist veel vaker hoge pieken en diepe dalen. Zeker als je zo dynamisch leeft als ik. Mijn persoonlijke ervaring en innerlijke belevingswereld is voor mij van grote waarde in mijn werk. Ik geloof erin dat in mijn eigen menselijkheid ware verbinding van mens tot mens mogelijk is. Waardoor ik op een diep niveau kan aansluiten bij jou of bij jullie als koppel. Hierdoor kan ik een veilige ruimte bieden waar kwetsbaarheden en emoties getoond en gedeeld kunnen worden en er een (her)ontdekking van het ware zelf kan plaatsvinden. 

Ziek en gezond

Ik begeleid je als professional en ik treed je tegemoet als mens. Het idee dat je als therapeut je shit volledig uitgewerkt moet hebben voordat je anderen ermee kunt helpen is volgens mij de grootste onzin en onmogelijk. En sterker nog: het vergroot een ongewenste polariteit van ziek en gezond. Terwijl ik denk dat het twee kanten van dezelfde medaille zijn.

Vanaf m’n 16e

Ik geloof erin dat we als mens allemaal lerende zijn in ons leven, ons hele leven lang. Als therapeut heb ik meer dan 12 jaar studie achter de rug. En vanaf mijn 16e was ik me er al van bewust dat een mentor, coach of therapeut je kan helpen om jezelf, het leven en de liefde beter te begrijpen. Mijn schaars verdiende geld ging toen al op aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Potentieel

Je hoeft niet ziek te zijn om hulp te zoeken. Ik denk juist dat het heel gezond is om de beste versie van jezelf te willen worden. Om onontdekt potentieel tot uiting te laten komen. Om je ware zelf te ontmoeten en te onthullen. Om het leven te leven wat er voor jou klaarligt. Ook als dat een leven buiten de kaders is. Niet zelden ligt daar juist je ware potentie.

Drijfveer

Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand. Soms is in therapie gaan het beste wat je kunt doen voor je carrière, jezelf, je gezin, je relatie en/of je bedrijf. Niet omdat je ziek bent, maar omdat je beter wil worden in leven en liefde. Voor mij is dat altijd de drijfveer geweest om aan mijn persoonlijke groei te werken.

Na het overlijden van mijn eerste grote liefde wilde ik beter begrijpen waarom iemand ervoor zou kiezen uit het leven te stappen. Sowieso gaf mijn jeugd en de dingen die ik had meegemaakt aanleiding om eens dieper in m’n eigen geschiedenis te duiken. Een bachelor en een master op de universiteit gaf me vooral veel klinische inzichten. Ik weet hoe de psyche en het gedrag van mensen zich ontwikkelt, bekeken door een wetenschappelijke bril.

Meerdere perspectieven

Die wetenschappelijke bril, is slechts één zienswijze. Een zienswijze die onderbouwd is door veel onderzoek en wetenschappelijk bewijs. Toch is het een benadering die erg probleemgericht is. En dat sluit niet helemaal aan op mijn mindset en hoe ik zelf naar mensen wil kijken. Ik kan me niet vinden in de diagnosegerichte aanpak waar het reguliere systeem in werkt. Dus vervolgde ik mijn zoektocht naar meer perspectieven en antwoorden over het leven, de mens en de liefde.

Systeemtherapie

De systeemtherapie was in die zin een verrijking. Tijdens deze opleiding zat ik ook zelf meer dan 100 uur in supervisie en leertherapie onder begeleiding van de oude rotten in het vak. Sindsdien zie ik mensen altijd in hun relatie tot hun omgeving en andere mensen. Het individu is altijd een onderdeel van een groter geheel van denkbeelden, perspectieven, gevoelens, overtuigingen, culturen, mensen, relaties en dimensies. Gedrag of symptomen worden pas een probleem als het een mismatch is met de context waarin je leeft. Dat geeft zoveel ruimte in je denken. Moet je dan de mens bewegen of zijn context? Wauw. Ik hou ervan!

Een wijde blik

Dit andere denken bevalt me wel. Zelf had ik in mijn eigen traumabiografie ook al wat heling gedaan door middel van reguliere en alternatieve behandelmethoden. Ik combineerde deze zienswijzen toen al graag met elkaar. Denk aan mediums, familieopstellingen, systeemtherapie en lichaamsgerichte therapie. En tegelijkertijd schoolde ik me in de klinische, wetenschappelijke en theoretische perspectieven. Een wijde blik verruimt het denken. En zo zie ik het ook. Een timmerman komt ook niet ver met alleen een hamer.

Psychotrauma therapie

Zo kwam ik in mijn eigen studie- en ontwikkelbehoefte terecht bij de Identiteitsgerichte Pyschotrauma Therapie. De IOPT is een doorontwikkeling van de familieopstellingen. Tijdens de opstellingen volgens de IOPT werk je met het het ‘opstellen van je verlangen’ en stel je delen van jezelf op. Door de ontmoeting met alle delen van jezelf, voel je waar er nog trauma zit en heling nodig is. Dit kan ook trauma van je ouders of voorouders wat je onbewust met je meedraagt.

Opstellen met het verlangen

Het doorvoelen van al die delen maakt dat je je als mens steeds meer heel en compleet voelt. En geeft je ook koers, inzicht en richting. Ik kan me heel erg vinden in deze zienswijze. En daarom facilitair ik op deze manier opstellingen en zelfontmoetingen voor individuen, koppels en groepen. (linkje podcast met Walter) Met als resultaat dat je bij jezelf kunt blijven terwijl je ook in verbinding bent met die ander.

Door de drek, sorry!

Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig. Maar ik voel ook dat ik de kanttekening moet maken dat dit het resultaat kan zijn! De weg ernaartoe is vaak met veel tranen, angst, spijt, frustratie, hardnekkige patronen en met je poten door de drek. Sorry, ik kan het niet mooier maken. Ook niet leuker of makkelijker. Je moet het grootste gedeelte zelf doen, ook al hoef je het niet alleen te doen als je de juiste therapeut naast je hebt.

Psychedelica

Momenteel ben ik me aan het scholen in de toepasbaarheid van psychedelica (legale truffels) in mijn intensieve individuele- en koppel trajecten. Dit doe ik door me theoretisch te verdiepen en zelf verschillende psychedelische ervaringen aan te gaan in een ceremoniële, individuele en relationele setting. Omdat er nog geen officiële scholing is die erkend wordt door mijn vak, ben ik een pionier op dit gebied. Gelukkig zijn er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die bevestigen hoe krachtig psychedelica kunnen werken binnen een therapeutisch proces.

Omdat intentie, voorbereiding, set, setting en integratie in grote mate de therapeutische meerwaarde van de psychedelica bepaalt, bied ik dit enkel (optioneel) aan binnen de individuele- en koppeltrajecten. Maar ook dan hangt het nog van een aantal voorwaarden af. De truffel ceremonies zal ik samen met een BIG geregistreerde professional begeleiden. Zo is de fysieke en mentale waarborging professioneel dichtgetimmerd. We zullen dus altijd met z’n tweeën zijn om jouw/jullie reis te begeleiden. Verder zijn er nog een aantal contra-indicaties waar ik me strikt aan hou. Jouw en jullie veiligheid is voor mij het allerbelangrijkst. Daarnaast is het belangrijk dat jij (of jullie) ervoor open staat om met de truffels te gaan werken. Iets in je moet voelen dat je nieuwsgierig bent naar de ervaring en er een positieve verwachting van hebben.

Ben je nieuwsgierig en wil je weten of dit iets voor je is? Neem dan contact met me op.

Verlangen is de helft van het leven.

Onverschilligheid de helft van de dood. (Kahlil Gibran)

Tijdlijn

De ontwikkeling van Samen Alleen

2007 – 2010

UNIVERSITEIT

Pedagogische Wetenschappen Master of Science: Gezin en Gedrag (Radboud Universiteit)

2014-2018

Post-Academisch

Systeemtherapeut NVRG Instituut

2019-2021

Post-Academisch

Identiteitsgerichte Psychotraumatherapie (gegeven door GGZ geschoolde Psychotherapeut)

18 feitjes over Rianne

Kennis
maken?

Kennismaken?

Heb je een probleem met de liefde? Loop je vast met jezelf of in de relatie met je partner? Komen jullie er samen niet uit? En jij alleen ook niet? Kijk wat ik voor jou of voor jullie kan betekenen!