Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Relatietherapie Winterswijk

Relatietherapie Winterswijk

Mijn naam is Rianne Roes (1985). Na mijn universitaire studie pedagogische wetenschappen heb ik me vier jaar lang postacademisch gespecialiseerd in relatietherapie. Hierna heb ik me verdiept in traumawerk, familieopstellingen en de kracht van ceremonies. Ik werk in een yurt op een landgoed.

Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Daarnaast ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

Relatietherapie bij Samen Alleen

Universitair

geschoold

Vrijblijvende

kennismaking

Unieke

Werkwijze

In luxe yurt op

een landgoed

Leef je leven voluit; en ga dan, pas dan en alleen dan, dood. Laat geen ongeleefd leven achter. (Irvin Yalom)

Relatietherapie Winterswijk

Niemand zit natuurlijk te wachten op gedoe in de relatie. En jij al helemaal niet. Vaak betekent gedoe in je relatie automatisch ook gedoe in je leven. Hoe jij je voelt in je relatie(s) hangt samen met hoe jij je kwaliteit van leven ervaart. Hoe fijner je relatie, hoe fijner je leven. Klinkt dat gek? Neem dan maar even de tijd om stil te staan hoe dit perspectief voor jou voelt. Wat is hierin waarheid voor jou en wat niet?

Relatietherapie Winterswijk

Mijn naam is Rianne Roes en ik ben relatietherapeut gevestigd in Winterswijk. Ik geloof er in dat je door naar je relatie te kijken veel kunt leren over jezelf. Veel mensen denken dat ze in een relatie veel over hun partner leren, maar als je goed kijkt leer je vooral over jezelf. Zeker wanneer de relatie begint te verschuiven komen er gevoelens in jezelf omhoog waar je op een constructieve manier mee om moet proberen te gaan. Het kan dan best een uitdaging zijn om weer terug in verbinding te komen met je partner en tegelijkertijd je eigen emoties en verlangens serieus te nemen.

Dat is het moment waarbij relatietherapie uitkomst kan bieden. Soms heb ik het idee dat wordt gedacht dat je pas naar een relatietherapeut gaat als er dikke crisis is. Maar wist je dat het ook gewoon heel fijn en helend kan zijn om te onderzoeken wat je van je relatie en je partner kan leren?

Zodat het een liefdevol proces is met elkaar als koppel. Zeker voor mensen die zelfbewustzijn en zelfontwikkeling belangrijk vinden kan relatietherapie uikomst bieden. Je doorloopt samen als koppel een diepgaand en kwetsbaar proces, een positief gevolg daarvan kan zijn dat je al snel meer verbinding en liefde voelt in de relatie. Ook in de relatie tot jezelf. Dit zorgt meteen voor een hogere kwaliteit van leven. Dat is mooi meegenomen toch?!

RIANNE ROES

Rianne roes over Rianne

Welkom! Mijn naam is Rianne Roes. Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Ook ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

WAPENFEITEN

Universitair geschoold relatietherapeut

Gedragswetenschapper

Opsteller IOPT (Franz Ruppert)

Systeemtherapeut (NVRG)

Auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt

Anderen vertellen

Wij zijn bij Rianne terecht gekomen voor relatietherapie omdat we merkten dat we elkaar niet meer konden vinden na een relatie van 13 jaar. Ze is een kei in de juiste vragen stellen, luistert goed e kan de vinger op de zere plek leggen wat nodig is om datgene bespreekbaar te maken wat nodig is voor verbinding. Ze gaat op een respectvolle manier om met ieders kant van het verhaal dat ervoor zorgt dat er begrip ontstaat en dat relativeert de boel enorm. Rianne heeft ons geholpen om de liefde voor elkaar weer te laten bloeien. Het was hard werken, maar zeker al die moeite waard. We zijn haar heel dankbaar (Joes, 38 & Lotte, 36).

Lees meer

Stappenplan

Hieronder leg ik je uit hoe ik te werk ga

1

Verdieping

Luister m’n podcast en lees de website. Verdiep je in mijn visie en in wat ik doe.

Ben je geïnteresseerd? Voel je een ‘ja, bij Rianne ben ik aan het juiste adres!’, laten we dan kennismaken.

2

Kennismaken

Neem contact met me op door me te bellen, mailen, Whatsappen of boek online een gratis kennismaking in. Via social media bereik je me ook.

Direct al meer verdieping? boek dan een enkele online sessie.

3

Match

Tijdens de kennismaking onderzoeken we of we een match zijn in energie, vraag, aanbod, vertrouwen en praktische haalbaarheid. Voelt het goed? Dan gaan we samen aan de slag en stemmen we af welk aanbod past.

4

Aan de slag

Laten we gauw beginnen.

We gaan aan het werk op basis van jouw/ jullie behoefte, zoals we zijn overeengekomen.

Stapsgewijs gaan we het proces door en we evalueren constant.

De trajecten

Bij Samen Alleen kun je terecht voor verschillende soorten trajecten

Relatietherapeut in Winterswijk

Waar termen als relatietherapie, spiritualiteit en hoger bewustzijn beter leken te passen in het ‘verre westen’ van Nederland, merk ik dat ook in Winterswijk en omstreken de groep mensen die bezig is met spirituele groei, heling en zelfontwikkeling steeds groter wordt. Een positieve ontwikkeling als je het aan mij vraagt. Hier in Winterswijk praten we misschien nog wat minder makkelijk over het proces bij een relatietherapeut. Het bespreekbaar maken van de kwetsuren van de relatie roept toch al snel schaamte en kwetsbaarheid op. Maar daarbij vergeten we dat het ongelooflijk veel moed vraagt om juist wel de koe bij de horens te vatten en te delen wat er zich daadwerkelijk achter gesloten deuren afspeelt. Het beest van schaamte in de bek kijken en je uitspreken wat er werkelijk in je leeft is al een belangrijke stap naar meer liefde en verbinding.

Ik realiseer me heel goed dat de stap naar relatietherapie groter is dan naar individuele therapie. Ik heb zelf veel individuele therapie en coaching gevolgd om mezelf beter te begrijpen. De stap naar relatietherapie toen dat nodig was, vond ik veel ingewikkelder. Dit komt omdat het dan over zoveel meer gaat dan alleen jij. Of alleen je partner. Het gaat over jullie gezamenlijke toekomst. Je stelt eigenlijk het plaatje van het ‘samen’ ter discusssie. Retespannend! Bij een relatie zijn ook veel meer mensen, belangen en meningen betrokken en daardoor voelt de sociale druk groter. Dat maakt het meteen ook een stuk complexer.

In Winterswijk zitten verschillende coaches en relatietherapeuten. Voor mij persoonlijk was het erg belangrijk om als relatietherapeut een stevige profesionele basis te creëren. Nadat ik een universitaire studie gedragswetenschappen had afgerond, kreeg ik mijn toegangskaartje tot de opleiding tot relatietherapeut (systeemtherapeut in het vakjargon). Wat niet veel mensen weten is dat je eerst afgestudeerd moet zijn aan een universiteit voor sociale wetenschappen voordat je mag starten met de officiele opleiding tot relatietherapeut. De opleiding tot relatieherapeut duurt, als je alles achter elkaar afrondt, minstens vier jaar. Waarbij je elk jaar ook zelf in therapie en supervisie gaat.

In Winterswijk en omgeving zijn niet veel relatietherapeuten officieel opgeleid volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Relatietherapie en Gezinstherapie (NVRG). Daarnaast woon ik zelf in Winterswijk, waardoor de keuze snel gemaakt was om mijn bedrijf SamenAlleen hier te vestigen. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren in het doorbreken van het taboe op relatietherapie. Ik hoop dat mensen daardoor eerder hun persoonlijke ontwikkeling, de liefde en de kwaliteit van hun leven prioriteit gaan geven. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je gelukkiger wordt van een fijne relatie met jezelf en je partner dan van een nieuwe keuken. Helaas is die zienswijze voor veel mensen nog een brug te ver.

Hoe snel kan ik terecht bij Samen Alleen?

Je kunt direct elke vrijdagochtend heel laagdrempelig bij me terecht! Op vrijdagochtend kun je je namelijk inschrijven voor een Enkele Sessie. Een individuele sessie per telefoon om zicht te krijgen op een enkelvoudig vraagstuk of om te ervaren hoe het voelt om met mij aan de slag te gaan.

Je kan je inschrijven op de volgende tijdstippen:

  • 9.00uur
  • 10.30uur
  • 12.00uur

Wanneer je interesse hebt in een halfjaar traject of losse livedag. Neem dan via de mail contact met me op, zodat we (vrijblijvend!) kunnen onderzoeken of we een match zijn en indien dat het geval is kunnen we op zoek naar een vervolgplan. De livedagen kunnen gepland worden op dinsdag, woensdag en donderdag. De kosten voor een losse livedag zijn 970 euro (excl. 21% BTW).

Verschillende vormen van relatietherapie

Hoewel ik regulier ben opgeleid, heeft mijn bedrijf de laatste jaren een verandering doorgemaakt en probeer ik in mijn aanbod een zo holistisch mogelijke visie uit te dragen. Ik sla hiermee een brug tussen het reguliere en het alternatieve. Zoals hierboven beschreven richt ik me echt op koppels en individuen die vol overtuiging in een proces van zelfontwikkeling willen duiken. Dit soort processen vragen een investering in tijd, moeite, geld en commitment. Daarom heb ik een traject van een half jaar ontwikkeld waarin ik helemaal mee loop in jouw/jullie ontwikkeling. Tijdens dit traject hebben we een paar keer per week contact en zijn er minstens vier intensieve livedagen.

Tijdens die livedagen duiken we de diepte in en staan we stil bij ieders individuele familiegeschiedenis, patronen, gezinssysteem, kwetsuren en onbewuste sabotage. Vervolgens maken we de vertaalslag naar hoe dit de relatie, de verbinding en communicatie binnen de relatie beïnvloedt. De uitkomst van een livedag geeft vaak praktische inzichten in hoe je de weken die dan volgen met jezelf en elkaar om wilt gaan. Ik ben steeds via app beschikbaar om dit proces met jullie te reflecten, te spiegelen en te monitoren. Zodat je na een half jaar niet alleen een individuele maar ook een gezamenlijke verbintenis op een diepere laag bent aangegaan.

In plaats van deze vorm kun je ook kiezen voor een relatiehterapeut die regulier werkt. Die vind je ook in Winterswijk. Dan kom je een uur per week of per twee weken en dan bespreek je de situaties die zich hebben voorgedaan en ga je zo stapsgewijs en resultaatgericht aan de slag met jullie vraagstuk.

Wat kost relatietherapie?

Dit hangt vaak wel af van de opleiding en ervaring van de relatietherapeut. De reguliere relatietherapeut werkt vaak per uur en daarvan wordt ongeveer een kwartier indirecte tijd gerekend. Dat betekent dat je effectief een sessie hebt van 45 minuten. Binnen mijn bedrijf kies ik voor een iets andere vorm, omdat ik er in geloof dat je door intensieve dagen samen te werken, je dieper in de daadwerkelijke uitdagingen, pijnen en patronen duikt waardoor je ook op een diepere laag heling en verbetering ervaart. Maar let op: vaak wordt het eerst moeilijker voordat het beter kan worden.

Wat is een losse livedag?

Een livedag is individueel of als koppel te boeken. Een hele dag voor jou, je partner en/of jullie relatie en waarbij ik jullie professioneel begeleid met dat waar het voor jullie over gaat. Een dag die je op verschillende manier kunt invullen en die qua inhoud op maat afgestemd wordt. Een dag die je kunt invullen omdat je jullie liefde wilt vieren. Of omdat je een dilemma wilt onderzoeken (bijv. wel of geen kinderen). Of een dag om te voelen of een half jaar traject goed bij jullie zou passen.

Een dag op een prachtige plek in de natuur in de omgeving van Winterswijk, een dag vol afwisseling tussen ontspannen, inspannen, gesprekstherapie, opstellingenwerk. Een dag met een lach en een traan. Daarnaast wordt er een heerlijke verse lunch bereid. We zitten middenin de natuur, bij het haardvuur. De ideale plek om terug te keren naar je basis, terug naar je gevoel, zoals je dat alleen in de natuur kunt voelen.

Kennis
maken?

Kennismaken?

Heb je een probleem met de liefde? Loop je vast met jezelf of in de relatie met je partner? Komen jullie er samen niet uit? En jij alleen ook niet? Kijk wat ik voor jou of voor jullie kan betekenen!