Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Relatietherapie Doetinchem

Relatietherapie Doetinchem

Mijn naam is Rianne Roes (1985). Na mijn universitaire studie pedagogische wetenschappen heb ik me vier jaar lang postacademisch gespecialiseerd in relatietherapie. Hierna heb ik me verdiept in traumawerk, familieopstellingen en de kracht van ceremonies. Ik werk in een yurt op een landgoed.

Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Daarnaast ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

Relatietherapie bij Samen Alleen

Universitair

geschoold

Vrijblijvende

kennismaking

Unieke

Werkwijze

In luxe yurt op

een landgoed

Leef je leven voluit; en ga dan, pas dan en alleen dan, dood. Laat geen ongeleefd leven achter. (Irvin Yalom)

Relatietherapie Doetinchem

Vanuit de Achterhoek bekeken is Doetinchem de eerste grote(re) plaats waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een psycholoog of relatietherapeut. Wat betreft relatietherapie heb je dan ook verschillende opties en zijn er verschillende collega’s van mij in Doetinchem gevestigd. Zelf heb ik ook een aantal jaar als gedragswetenschapper in Doetinchem en Arnhem gewerkt binnen een grote jeugdzorginstelling. Er werken in Doetinchem veel kundige collega therapeuten en psychologen.

In tegenstelling tot wat velen denken (wat ik begrijp), houdt Nederland niet op bij Doetinchem. Achter Doetinchem, nog dieper de Achterhoek in, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, spirituele heling en professionele begeleiding. Als relatietherapeut binnen mijn bedrijf Samen Alleen zit ik op het mooiste plekje van Nederland en vinden de livedagen van mijn trajecten plaats in een yurt op een prachtig landgoed aan het water. De moeite van die extra kilometers wel waard als je het mij vraagt.

Relatietherapie omgeving Doetinchem

Relatietherapeuten zijn overal in je omgeving, maar het liefst wil je er niet te ver voor hoeven reizen. En uiteraard wil je ook niet de eerste de beste die toevallig uit jouw omgeving zit. De relatietherapie die ik geef zit niet in Doetinchem zelf, maar in de omgeving van Doetinchem. Voor de livedagen kom je naar een mooi plekje op een landgoed dieper de Achterhoek in. Doordat deze livesessies uit hele dagen bestaan is het een tripje naar Doetinchem of andere delen van de Achterhoek zeker waard.

In een half jaar tijd wordt er vier keer van jou/jullie gevraagd om voorbij Doetinchem de Achterhoek in te rijden. Uit ervaring kan ik je vertellen dat de meeste klanten van Doetinchem en zijn omgeving zijn gaan houden. Alleen het werken in de natuur, de rust en de, voor velen, compleet andere setting brengt klanten in een staat van toewijding en focus die bijdragen aan meer liefde, verbinding en nieuw perspectief.

RIANNE ROES

Rianne roes over Rianne

Welkom! Mijn naam is Rianne Roes. Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Ook ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

WAPENFEITEN

Universitair geschoold relatietherapeut

Gedragswetenschapper

Opsteller IOPT (Franz Ruppert)

Systeemtherapeut (NVRG)

Auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt

Anderen vertellen

Wat een toffe dag. Verhelderend en ontspannen. Ook mooi om te zien hoe mijn partner ermee omging. Hij was erg op zijn gemak en stelde zich heel open op. Mooi en heel fijn om te zien (Iris, 47).

Lees meer

Stappenplan

Hieronder leg ik je uit hoe ik te werk ga

1

Verdieping

Luister m’n podcast en lees de website. Verdiep je in mijn visie en in wat ik doe.

Ben je geïnteresseerd? Voel je een ‘ja, bij Rianne ben ik aan het juiste adres!’, laten we dan kennismaken.

2

Kennismaken

Neem contact met me op door me te bellen, mailen, Whatsappen of boek online een gratis kennismaking in. Via social media bereik je me ook.

Direct al meer verdieping? boek dan een enkele online sessie.

3

Match

Tijdens de kennismaking onderzoeken we of we een match zijn in energie, vraag, aanbod, vertrouwen en praktische haalbaarheid. Voelt het goed? Dan gaan we samen aan de slag en stemmen we af welk aanbod past.

4

Aan de slag

Laten we gauw beginnen.

We gaan aan het werk op basis van jouw/ jullie behoefte, zoals we zijn overeengekomen.

Stapsgewijs gaan we het proces door en we evalueren constant.

De trajecten

Bij Samen Alleen kun je terecht voor verschillende soorten trajecten

Psycholoog Relatietherapeut Doetinchem

Om de officiële titel relatietherapeut (systeemtherapeut in vakjargon) te mogen voeren, heb je eerst een vooropleiding nodig als psycholoog of orthopedagoog. In Doetinchem zit deze opleiding niet. Je moet daar al snel voor naar, zoals wij dat noemen, “de grote stad’. Veel afgestudeerde studenten blijven in de stad waar ze studeerden en gaan daar als bijvoorbeeld psycholoog aan de slag. Waardoor het aanbod qua relatietherapie in Doetinchem minder groot is dan in bijvoorbeeld Nijmegen.

Als psycholoog of orthopedagoog heb je een goede basis om de theorie van de relatietherapie voldoende bedding te kunnen geven. Als relatietherapeut leer je heel systemisch denken en zonder alle kennis die je opgedaan hebt als psycholoog of orthopedagoog zou je er makkelijk verstrikt in kunnen raken. In Doetinchem is het misschien even zoeken naar een relatietherapeut met zowel ervaring als een goede opleiding. Maar ze zitten er zeker! Of je rijdt nog even iets verder door, zodat je in het mooie Winterswijk komt en dan ben ik er voor je.

Als orthopedagoog en psycholoog ben je klinisch opgeleid, je hebt ontzettende veel wetenschappelijke kennis vergaart. De relatietherapie leert je tussen de regels door te lezen en in de energie van de dynamiek tussen mensen te stappen en er dan handen en voeten aan geven. Een psycholoog of orthopedagoog die ook relatietherapeut is heeft de inhoudelijke kennis om als professional te weten waar ze het over heeft, maar durft als relatietherapeut met die kennis te spelen en van perspectieven te wisselen. De relatietherapeut rekt de kaders op van wat ze in de psychologie heeft geleerd. En daarin zit de beweging en de ruimte voor nieuwe inzichten en nieuw perspectief op het leven en de liefde.

Waarom zou je naar relatietherapie gaan?

Omdat de kwaliteit van de relatie die jij met anderen hebt samenhangt met de kwaliteit van je leven. Hoe fijner jij je voelt in je relatie(s), hoe meer liefde, levenslust en verbinding je voelt. Kort gezegd. Hoe tevreden jij bent met je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je relaties. Natuurlijk kun je heel veel zelf en zijn golfbewegingen in de beleving van kwaliteit per ‘seizoen’ verschillend, maar wil je echt meer liefde en verbinding voelen met jezelf en je partner (ook als er geen grote problemen zijn) dan kan relatietherapie echt uitkomst bieden!

Wanneer raad je relatietherapie af?

Relatietherapie gaat niet werken als je niet bereid bent om naar je eigen aandeel in het geheel te kijken. Als je alleen maar bezig bent met wat de ander zou moeten doen of laten om jouw leven beter te maken, is relatietherapie geen succes. Relaties zijn een snelkookpan voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kunnen ze zijn als je zelf ook bereid bent om door de spreekwoordelijke drek te banjeren en al het lelijks wat je van jezelf tegenkomt aan te kijken, vast te pakken en op te ruimen.

En dit klinkt heel leuk omdat je nu misschien denkt: “ja dit is echt wat mijn partner nodig heeft!”. Als dat je gedachte was, dan heb je de eerste denkfout al gemaakt. Start met het kijken in de spiegel. Hoe eng, kwetsbaar en angstig dat op sommige momenten ook zal zijn. Als relatietherapeut ben ik er voor je om je daarin liefdevol te ondersteunen. Dat doe ik terwijl ik ook de spiegel vasthoudt zodat je kunt blijft kijken. Nieuwe dingen kunt zien. Nieuwe inzichten krijgt. Meer zachtheid voelt waardoor de liefde naar binnen en naar buiten kan stromen.

Kennis
maken?

Kennismaken?

Heb je een probleem met de liefde? Loop je vast met jezelf of in de relatie met je partner? Komen jullie er samen niet uit? En jij alleen ook niet? Kijk wat ik voor jou of voor jullie kan betekenen!