• “Er is altijd een waarheid, maar hoe je haar ziet hangt af van je moed en je blik van wat je doet”
    “Er is altijd een waarheid, maar hoe je haar ziet hangt af van je moed en je blik van wat je doet”

    - Blof

Over mij

RianneRond.png

Mijn naam is Rianne Roes (1985). Als kind ben ik opgegroeid op een boerderij in een klein dorp in de Achterhoek. Inmiddels ben ik een aantal reizen, studies en verhuizingen verder. Wat ervaringen rijker en een aantal illusies armer. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon. Nadat ik afgestudeerd was aan de Universiteit van Nijmegen vond ik al snel een baan als orthopedagoog bij het samenwerkingsverband Slinge-Berkel. Niet veel later kon ik deze baan combineren met een functie als gedragswetenschapper bij Lindenhout, een grote jeugdzorginstelling in Gelderland.

Beluister mijn podcasts via iTunes of Spotify

Na een jaar of drie begon de klinische en probleemgerichte benadering van mensen en hun gedrag me steeds meer tegen te staan en ben ik gestart met de opleiding tot systeemtherapeut. Classificaties vergemakkelijken het gesprek over gedrag, maar het werkt vaak ook stigmatiserend en soms zelfs beschuldigend. Naast dat een classificatie uiteraard erkenning geeft voor bepaalde moeilijkheden die er zijn, voelt het voor mij ook alsof iedereen met een classificatie op een bepaalde manier tekort gedaan wordt. Als er een stoornis is, dan is die er, maar deze is voor mij nooit leidend voor de inhoud van de therapie. Het is "slechts" een onderdeel van de context waarmee en waarin je leeft. Want of de stoornis juist wel of niet belemmerend werkt hangt weer af van verschillende factoren/situaties.

Hulpvragen gaan mijn inziens vaak over heel veel verschillende dingen en gedrag is daar een uitingsvorm van. Ik geloof er in dat je in elke relatie met belangrijke anderen steeds op zoek bent naar een balans tussen "samen" en "alleen". Op zoek naar hoe hoor ik bij een groep, gezin, partner. En tegelijkertijd hoe word ik van mezelf en hoe kan ik mijn eigen individualiteit behouden en ontwikkelen.

Vanuit mijn passie voor het vak en het ondernemersbloed dat in mij is gaan stromen, ben ik mijn eigen praktijk gestart in Winterswijk, in de Achterhoek. Ik ben klinisch opgeleid, maar ik denk niet in oorzaak-gevolg relaties.

Vind je het belangrijk dat je hulpvraag in zijn gehele context bekeken en besproken wordt en dat er niet met een beschuldigende vinger gewezen wordt? Dan is therapie binnen mijn praktijk wellicht interessant voor jou/jullie. Ik heb ruime ervaring met het bieden van individuele-, gezins- en relatietherapie. Dit in combinatie met mijn jarenlange ervaring in het(speciaal) onderwijs, maakt mij een veelzijdige therapeut die goed af kan stemmen op een aanpak die het beste bij jou/jullie past. Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact met me op. Dit kan telefonisch 06-23972636 of via de mail rianneroes(at)samenalleen.com.

Reacties die ik van cliënten gekregen heb:

"Rianne luistert heel goed en vat uitstekend samen. Het was heel fijn om op deze manier weer echt contact te krijgen met elkaar. Bovendien heeft ze ons voldoende handvatten aangereikt om zelf verder te kunnen."

"Vorig jaar hebben we met het hele gezin systeemtherapie gehad bij jou. We hebben daar allemaal veel baat bij gehad, nog dank daarvoor."

"Super, super bedankt voor al je steun, hulp, input en tijd het afgelopen jaar."

"Bedankt voor het vertrouwen."

"Je hebt me geholpen met mijn thuis en bovenal: met mijzelf. Dat is voor mij het meest waardevolle geweest. Zonder jou had ik niet gestaan op het punt waar ik nu ben."

"Enorm bedankt voor de hulp en goede zorgen."

arrow_upward