Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Opstellingendag 5 juli

Opstellingendag 5 juli

Opstellingendag 5 juli

Geplande data voor 2023

17 september 2023

10 oktober 2023

29 oktober 2023

26 november 2023

19 december 2023

4 februari 2024

19 maart 2024

Storm, regen en heel veel wind

Op 5 juli organiseerde ik de tweede en laatste try out! Nog één keer proeven en voelen om écht zeker te zijn dat de opstellingendagen een structurele vorm mogen krijgen. Ook deze dag had weer veel lessen voor ons in petto. De eerste les is het besef dat echt geen enkele opstellingendag hetzelfde is en zal zijn. Laat verwachtingen los. En geef je over aan wat de dag voor je zal gaan brengen. Dit gold voor mij en ook binnen de groep was dat een thema.

Deze dag stond (blijkbaar) in het teken van storm. Want een letterlijke storm plan je niet uiteraard. Het was alsof er die dag een energie en om de plek van de yurt joeg die overal een frisse wind doorheen wilde blazen. De eerste tekenen van de storm begonnen al toen ’s ochtends in alle vroegte de eerste deelnemer uit Rotterdam haar deelname moest annuleren. Mede door de onheilspellende weersverwachting. Ik merkte dat ik echt moest schakelen. Mijn afstemming had zich volledig gericht op deze groep, waarbij iedereen een even belangrijk en ook essentiële plek had. Mijn uitdaging is om dan stevig te blijven staan en te geloven dat alles precies uitpakt zoals de bedoeling is. Na wat weerstand lukt dat gelukkig ook.

Zuivere afstemming

In deze groep waren er veel deelnemers die ik vrijwel niet kende. Een nieuwe uitdaging en dat deed vooral een beroep op mijn vertrouwen, overgave, afstemming en focus. Zuiver blijven kijken wat ik zie en voel. Zonder voor-informatie. De kaartjes die ik altijd schrijf stelden me gerust en lieten me voelen hoe ik gewoon mijn eigen afstemming mag volgen. Ook hier was dat een schot in de roos zoals je aan de reactie van de deelnemers kunt lezen.

“Zo geraakt door de kaart om mee te beginnen, zo raak, zo gezien, het laatste stukje kon ik niet helemaal plaatsen (de laatste 2 zinnen) maar na de opstelling vielen ook die op hun plek.”

“Je verraste mij met je tekst op het kaartje. Wauw wat was deze “spot on” het raakte me, je had het goed aangevoeld ondanks dat je mij niet echt kende. En ook weer de mail die je er achteraan stuurde, je bent een mooi en intuïtief mens!”

“Het meest uit de sessie heeft mij jouw tekst naar mij toe geraakt van het kaartje.”

Prachtige resultaten

Tijdens deze dag was er, meer dan bij de vorige groep, een grote individuele behoefte om echt de diepte in te gaan ten aanzien van het eigen proces. Opnieuw voor mij een uitdaging om me niet in de druk mee te laten nemen, maar af te stemmen wat haalbaar en dienstbaar is. Zo kozen we er uiteindelijk samen voor om in plaats van twee, drie opstellingen te doen. Dat voelde helemaal kloppend. Al vroeg dat in energie ook meer van de groep. Maar die derde opstelling hoorde er gewoon echt bij deze dag. Dat maakte de cirkel rond. Zo mooi hoe dat werkt. Je format loslaten en durven te volgen wat je voelt. Dat vond niet alleen ik, maar de deelnemers waren het gelukkig met me eens! Iedereen heeft kunnen werken aan haar eigen proces en is ook dienstbaar geweest aan de groep. Ontvangen door te geven. Met hele mooie resultaten, nieuw bewustzijn en nieuwe inzichten en perspectieven:

“Heerlijke dag gehad helemaal voor mezelf en ik heb echt een thema heel diep kunnen uitwerken waar ik met mijn hoofd nooit bij zou komen en wellicht ook niet met andere tools dan deze dag. Het heeft mij in mijn (spirituele) ontwikkeling echt weer verder gebracht en ook in mijn omgeving. Voelt alsof ik weer een “leveltje” verder ben.”

“Tijdens de opstelling hebben de emoties van mijn vader mij heel erg geraakt. Ik ben hierdoor ‘wakker geschud’ en zie de band met mijn vader nu in een heel ander perspectief. De band tussen ons is op zo’n korte tijd nu al positief veranderd.”

“Het voelt alsof ik weer mag en kan zijn, ook als het stormachtig wordt. Ik voel een diepe tevredenheid en kalmte in me. Ik ben goed in voelen en hoewel dat mijn kwaliteit is en ik dat in mijn werk juist inzet, het mijn kracht is, was het privé regelmatig een uitdaging. Het was dan te veel, waardoor ik uitcheckte bij mezelf. De verbinding verloor. Dat voelt nu echt zo anders, mijn energie heeft zich verplaatst naar mijn buik.  Ik voel me geland in mijzelf.”

“Wat mij persoonlijk verrast heeft is in hoeverre ik dus toch in staat ben om te voelen en daar ook woorden aan te geven, blijkbaar kan ik dat dus eigenlijk best wel goed. Ik ben ook geraakt door de emoties van de anderen en wat daarin loskwam door mijn eigen rol als representant in de opstellingen.”

“Ik voel zoveel zelfliefde, maar ook kan ik nog duidelijker bij de liefde voor anderen, nu niet door mij weg te geven, maar vanuit verbinding met mijzelf.”

“Vaak wanneer ik veel liefde voelde voor mijn kinderen, was er ook een verdriet aanwezig dat ik nooit kon plaatsen. Nu mag ik alleen de liefde, blijdschap voelen en blijft het verdriet achterwege. Ik voel diepe dankbaarheid voor wat ik met mijn man heb, ik kan mijzelf dragen nu, maar wat voelt het fijn dat hij naast mij staat. Ook voel ik meer zachtheid richting mijn moeder. Het is goed zo. Ik heb niks te verwachten, maar dat hoeft ook niet. Ik kan het mezelf geven en ik heb een prachtig gezin en een heel liefdevolle man, die wel bleef staan in stormachtige tijden.”

Veiligheid voor samen en alleen

Het was zo mooi om deze dag te merken dat er zoveel diepe en transformerende inzichten zijn gekomen bij alle deelnemers. Dat iedereen zo moedig was om zich open en kwetsbaar op te stellen. Dat er respect en ruimte was voor ieders behoefte. Dat iedereen zich gehoord heeft in zijn eigen unieke zijn en proces. Er was dienstbaarheid ten aanzien van de groep en ruimte voor ieders individuele behoefte ten aan zien van het eigen proces. Dat dit zo gevoeld wordt door de groep en elk individu is geen toeval. Want als ik ergens met al mijn energie naartoe ga dan is het mijn eigen innerlijke houding ten opzichte van mezelf, elke deelnemer en de groep. Elke keer voel ik dat ik wil dat iedere deelnemer met een fijn, veilig en rijk gevoel naar huis gaat. Dit veilige klimaat, wat ik zo doelbewust en met tijd en energie neerzet, is het fundament van de dag.

“Wat mij verrast heeft is dat de groep al heel snel vertrouwd genoeg voelde voor iedereen om te delen.”

“Wat mij geraakt heeft tijdens deze dag? De saamhorigheid die er was en dat iedereen volgens mij heeft kunnen werken aan zijn persoonlijk verlangen, zowel voor zichzelf als in het groepsproces.”

“Ik heb me door jou en Wouter heel erg gezien en gehoord gevoeld. Je nam de tijd en aandacht voor mij zowel in de sessie als daarbuiten. Alles was zo goed verzorgd door jou en Wouter dat maakte dat ik mij als deelnemer ook gezien voelde.”

“Ik vond de groep die aanwezig was heel prettig. We kenden elkaar niet maar toch durfde iedereen zich open bloot te geven, dat verraste mij ook.”

“Ondanks de pittige opstelling, voelde de dag allesbehalve pittig. Het voelde als thuiskomen, zo liefdevol, liefdevol vanuit jullie, de groep, maar wat ik ook heel sterk voel, liefde voor mezelf.”

“Ik heb me enorm gezien gevoeld. In alles. Gezien door de groep. De groep was zo fijn, zo warm, zo open. Volgens mij kon iedereen zich laten zien, waardoor we ook elkaar konden zien.”

“Ik vind het moeilijk om precies woorden te geven aan de dag. Je moet het gewoon ervaren op inhoud. De randvoorwaarden eromheen zijn top geregeld. En ook omdat je merkt dat jij veel kennis en expertise hebt waardoor je de diepte in kunt in je eigen proces.”

“Vanaf het welkom heb ik me al gezien gevoeld. In dat er voor mij ruimte en mogelijkheid was, dat ik de zo ontzettend begeerde opstelling, kreeg. De kaart, het aangepaste lekkere eten. Hoe jij, Rianne mij het verschil liet voelen tussen wat mijn vraag was, of meer de vraag van iemand anders, wat mij niet diende. Zodat ik echt kon kiezen voor mijzelf. Hoe jij vertaalde dat doordat ik voel, juist al veilig ben.”

“Ik heb mij heel erg gehoord gevoeld, ik heb vanuit jou maar ook vanuit de groepsleden respect gevoeld om wat betreft mijn eigen vragen op de oppervlakte te blijven. Ik vond het prettig om vanuit jou soms de bevestiging te krijgen dat ik het goed zag gericht op m’n eigen proces.”

“Ik vond de mix en het tempo en de opbouw heel mooi, waardoor er veel kon ontstaan zonder dat ik het als pittig of onveilig of te veel ben gaan ervaren. Ik kon zijn en heb me heel veilig gevoeld. Dat ik mezelf kon zijn is iets wat ik meerdere keren gedacht heb.”

Mannelijke en vrouwelijke krachten

Het dragen van de energie en de behoefte van de groep en van iedere deelnemer is niet iets wat ik alleen hoef te doen. Wouter is hierin mijn grote steun en toeverlaat. En ik kan nu een heel stuk gaan schrijven over hoe dat voor mij en voor ons werkt. Maar we kregen het cadeau van één van de deelnemers. Zij heeft in niet-te-evenaren bewoordingen aan ons verwoord hoe ze onze dans en dynamiek heeft gezien. Dat lees je in onderstaande quote:

“Wauw, dat is het woord wat het eerst bij mij opkomt.

Wauw, wat voel ik mij dankbaar voor afgelopen woensdag.

Wauw, wat zijn jullie een mooi stel samen. 

Zo zacht en zo krachtig tegelijk.

Ik kon direct zijn bij jullie: Wouter als gastheer gaf je me direct een gevoel van welkom. Jij Rianne meer aftastend en zacht, gesteund door de aanwezigheid van Wouter. Op die manier kon jij ons zien en voelen en ook bij jezelf blijven.

Rianne, wat kun jij voelen, wat kun jij raak zijn vanuit zachtheid, vanuit veiligheid, voor mijn gevoel helpt Wouter jou deze zachtheid te durven dragen. Jij hebt ons zo mooi gedragen, maar daarin voel ik ook zeker een rol voor Wouter.

Samen staan jullie er, samen zijn jullie AANWEZIG. Dat maakt dat wij als groep kunnen ZIJN, er mogen zijn, dat is wat heel voelbaar is. Ik kon direct zijn, doordat jullie er ZIJN.

Ik ben geraakt door hoe jullie er samen staan.

Rianne, hoe jij aanwezig bent, vanuit zachtheid, hoe jij verwoord wat ik wel voelde, maar niet in woorden kon uitdrukken. Hoe jij vertaalde, dat ik juist doordat ik voel en daar ook naar handel, al veilig ben.

Wouter, wat jij hebt neergezet aan eten, aan gastheerschap, hoe jij aanwezig was op de achtergrond, zonder het gevoel te geven dat je er niet mocht zijn, dat je er stond, stond zodat Rianne kan zijn, zodat Rianne kan voelen. Hoe jij ons de ruimte gaf om bij het vuur in alle rust en privacy ons “ding” los te laten.

Wat ik bedoel te zeggen, was dat ik op andere locaties wel eens voelde dat iemand die voor alles erom heen zorgde, voelbaar werd: let maar niet op mij, ik ben er niet, vanuit een sorry dat ik er ben. Waardoor ze juist heel aanwezig voelden. Die heb ik bij jou niet gevoeld, jij nam afstand op de juiste manier, zonder onzichtbaar te willen zijn. Complimenten daarvoor.

Wat ben jij een mooi mens en wat heb jij een mooie dag neergezet samen met jouw partner.  Jullie versterken elkaar heel mooi met het neerzetten van deze dag.

Een dikke dankjewel voor jullie allebei.”

Nazorg

Tijdens deze opstellingendag zijn we bij alle drie opstellingen flink de diepte in gedoken. Weet dat ik ook na de opstellingendag bereikbaar ben als je nog iets met me wil delen. Of wanneer je voelt dat je de dag nog niet los kan laten of niet op de manier kan integreren zoals je dat zelf graag zou willen. Daar lag dus ook de behoefte bij twee deelnemers. Het is een emotioneel proces het zien en doen van je eigen zelfontmoeting (opstelling). Waar kan help ik je (als nazorg) met een mail of een spraakbericht.

“Dankjewel lieve Rianne, hier kan ik wat mee. Ik voel direct het verdriet hiermee, wat er mag zijn. Je geeft zo mooi woorden aan wat ik wel weet, maar niet kan uitdrukken in woorden. Het geeft me tevens handvaten om het ook meer met mijn man te delen.”

Is er meer nodig? Dan kun je, zoals meerdere van mijn klanten doen, de opstellingendagen combineren met Enkele Sessies.

Aanbevelingen

Meerdere deelnemers hebben aangegeven dat ze deze opstellingendag echt als een unieke dag hebben ervaren. Een verwendag. Een dag vol liefde en verbinding en persoonlijke groei. Heel fijn en waardevol voor mij ook om te horen dat iedereen de dag aanbevolen heeft aan mensen in hun netwerk. Wat een dankbaarheid.

“De locatie vond ik echt magisch dat maakte het al anders dan andere opstellingendagen. De kleine groep maakte het intiem en ook dat je voor iedereen aandacht kon hebben. Ook hoe je alles aanpakte van begin tot eind maakte het anders. Mooie ceremonies. Hetgeen wat ik ooit heb gehad was wat meer kantoor/statig achtig. Ook het eten was heerlijk en de versnaperingen onder de sessie. Was een hele bijzondere dag van begin tot eind. Echt een dag voor jezelf.”

“Ik ben heel tevreden en heb mijn collega’s al laten weten dat het ik ze zou gunnen voor henzelf om ook een keer te gaan.”

“Ik heb de opstellingendag aanbevolen aan een andere vrouw 🙂 ik was zo enthousiast. Heerlijke dag gehad helemaal voor mezelf.”

“Ik beveel deze dag echt in alles aan! (heb ik ook al gedaan) De plek, jouw liefdevolle manier van werken, Wouters bijdrage zodat het echt een verwen-dag, een dag voor jou is. Het plaatje dat daarmee compleet wordt. De details, de dagboeken, tot aan het verzorgde toilet aan toe.”

“Blijf vooral zo doorgaan! Heerlijk jezelf zijn samen met Wouter. Het was echt een magische dag die nog lang in mijn herinneringen blijft bestaan. En ik kom in de toekomst graag nog een keer terug.”

Over deze opstellingendag heb ik ook een podcast opgenomen met één van de deelnemers. Deze kun je hier beluisteren: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/alles-is-liefde-podcast/id1460512066?i=1000622809092

Wil je nu zelf een keer deelnemen aan een opstellingendag? De geplande data staan bovenaan dit artikel. Aanmelden of weten of er nog beschikbaarheid is op de datum van jouw voorkeur? Stuur me dan een mailtje: rianneroes@samenalleen.com. Ook als je vragen hebt! Bellen of appen mag ook: 06-23972636.

*De data zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal deelnemers. De investering voor deelname aan een opstellingendag is 150 euro (excl. 21% BTW) inclusief volledige verzorging.

Nieuwste podcast

Laatste artikelen

Opstellingen dag 11 juni

Opstellingendag 5 juli

Kennis
maken?

Kennismaken?

Heb je een probleem met de liefde? Loop je vast met jezelf of in de relatie met je partner? Komen jullie er samen niet uit? En jij alleen ook niet? Kijk wat ik voor jou of voor jullie kan betekenen!