Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Opstellingen dagen in de yurt

Familieopstellingen bij Samen Alleen

Opstellingen dagen in de yurt

Geplande data voor 2023

17 september 2023

10 oktober 2023

29 oktober 2023

26 november 2023

19 december 2023

4 februari 2024

19 maart 2024

Opstellingenwerk

Opstellingen, familieopstellingen, systemisch werk. Inmiddels kennen we bijna allemaal wel een term die raakt aan verschillende varianten van opstellingenwerk. Ikzelf vind elke opstelling elke keer weer zo magisch. Tijdens een opstelling kom je op een laag in jezelf waar je met het gewone praten en denken niet bij kan. Mijn eerste ervaring met opstellen had ik rond mijn 25e. Het heelde iets in mij, waarvan ik niet wist dat het gebroken was. Tegelijkertijd bood het een helder perspectief op en verlichting in m’n leven.

Mijn eigen proces

Ik was bevrijd van de klachten waarmee ik me aanvankelijk had aangemeld. Al had ik nooit gedacht dat ik de heling op die laag in mezelf zou hebben moeten zoeken. Dat was het moment waarop ik voelde en ‘wist’ dat er zoveel meer mogelijk is dan we met ons blote oog kunnen zien. Dat was ook het moment waarop ik bewust tijd en ruimte begon te maken voor mijn spirituele ontwikkeling. Die tot op de dag van vandaag nog gaande is.  

Ervaren opsteller

Na mijn universitaire opleiding tot gedragswetenschapper en systeemtherapeut ben ik me verder gaan verdiepen in het begeleiden met het opstellen van het verlangen: de identiteitgerichte psychotrauma therapie naar de theorie van Franz Ruppert. Ik volgde de basis- en de verdiepende opleiding, zodat ik individuen, koppels en groepen heb leren begeleiden in het opstellen van het verlangen.

Met koppels

Zeker ook de opstellingen met koppels brengen een diepte, erkenning en begrip binnen een relatie die zo waardevol is. Het mogen zien van je partners trauma’s en kwetsbaarheden, opent een mildheid in de relatie waardoor er helende en nieuwe gesprekken gevoerd kunnen worden. Waar eerst partners zich persoonlijk aangevallen voelen door de pijnreacties van hun wederhelft, voelen ze nu juist meer compassie. De verstrikking van enerzijds: ‘mijn pijn komt omdat jij mij pijn doet’ en anderzijds ‘mijn pijn komt omdat jij zegt dat jouw pijn door mij komt’ is ontrafeld en geeft meer lucht en openheid.

Wat is een opstelling?

Een opstelling, wat is dat nou eigenlijk? Steeds meer beseffen we ons dat we in een wereld van energie leven. Dat houdt in dat als we afgestemd zijn op onze eigen energie, we kunnen vinden waar we naar op zoek zijn. Want waar jij naar op zoek bent, is ook op zoek naar jou. En dat klinkt misschien heel vaag, maar tijdens een opstelling ervaar je deze harmonie.

In je hoofd en in gesprekken blijf je misschien in dezelfde cirkels en patronen draaien, een opstelling biedt een nieuw perspectief uit een andere laag van ons bewustzijn. In een opstelling ga je voelen wat er in jou leeft en wat jij nodig hebt om meer rust, liefde en verbinding te ervaren. Het veld van de opstelling laat jou voelen waar jouw verlangen over gaat en welke trauma’s, blokkades en overlevingsmechanismen je weghouden van dat verlangen.

Bij een opstelling ga je verstillen en vertragen. Je gaat uit je hoofd, naar je gevoel. De energie binnen de opstelling maakt dat jij het gevoel en de inzichten ontvangt die je nodig hebt. De energie binnen een opstelling haalt je op waar je bent. Dat maakt een opstelling, mits professioneel begeleid, een hele veilige en verrijkende ervaring. Binnen de opstelling creëren we een veld van energie.

Wetenschappelijk bewezen

De wetenschappers in de kwantumfysica noemen de energie van dit veld: ‘het kwantumveld’. Een opstelling is dus niet zomaar iets zweverigs waar je ‘in moet geloven’. Het is een wetenschappelijk erkend fenomeen. Een onzichtbaar veld waarin de onbewuste lagen in jezelf bewust gemaakt kunnen worden. Het helpt je je ware natuur te herinneren. Doordat je je hart opent, jezelf heelt en je weer verbindt met de natuur, stem je weer af op de natuurlijke frequentie van je levensenergie. Zodat je het leven kunt leven, zoals het voor jou bedoeld is. In plaats van dat je je afvraagt wat jij van het leven wil, stel je de vraag: Wat wil het leven van mij?

Opstellingendagen bij SamenAlleen

Ongeveer 8 keer per jaar organiseer ik een opstellingendag voor groepen. Een prachtige en laagdrempelige manier om aan je eigen proces te werken. Zeker ook als je nog nooit met opstellingen gewerkt hebt en er wel nieuwsgierig naar bent dan is deze dag interessant voor jou. En de ervaren opsteller weet dat elke opstelling en elke dag van waarde is en achteraf precies datgene blijkt te zijn geweest wat je aan inzichten en intensiteit nodig had.

Referenties van deelnemers:

Marianne

Gisteren heb ik een opstellingendag bijgewoond op een prachtige plek in de natuur bij Rianne van SamenAlleen! Wat een intense, mooie heftige maar voor mij vooral verhelderende dag! Echt een enorme aanrader als je een keer een opstelling wil ervaren!

Susan

Ik was op een opstellingendag begeleid door Rianne Roes van Samen Alleen. Zoveel gevoeld, gedeeld, losgelaten en misschien voorzicht alweer een stukje geheeld. Ik heb weinig woorden meer, en dat gebeurt niet vaak, dus dan weet ik dat mijn hoofd even stil is. De liefde die naast de pijn kan bestaan is zo fucking mooi! Uit de grond van mijn hart en alle andere vrouwen die er vandaag bij waren: dank je wel! Ik denk dat het duidelijk is hoe enthousiast ik hierover ben. Dus als je ook een keer opstellingen wilt meemaken, volg Rianne en ga het doen! En dit alles vond plaats op een werkelijk MAGISCHE plek. Ook hier geen woorden voor: de energie, de rust, de schoonheid.

Mirjam

Wat een intense dag, ik moet er helemaal van bijkomen in positieve zin. Ik ben thuis in de hangmat direct in slaap gevallen. Vannacht heerlijk geslapen sinds lange tijd. Thnks voor deze bijzondere en mooie ervaring.

FAQ

Hoelang duurt de dag?

We starten om 10uur. Vanaf 9.30 staat de koffie klaar. We eindigen rond 16.30.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Mannen en vrouwen.

Kan ik makkelijk parkeren?

Ja in de buurt van de yurt zijn meer dan genoeg plekken om te parkeren.

Kan ik ook samen met mijn partner komen?

Ja dat kan zeker! Het kan de dag juist extra bijzonder en verdiepend maken, omdat je elkaar als partners ook weer even op een andere laag ziet en ontmoet.

Wat zijn de kosten voor de gehele dag?

De investering is 150 euro p.p. (excl. 21% BTW) inclusief gehele verzorging.

Wil je een zakelijke factuur? Laat het me dan even weten!

Hoe ziet de dag eruit?

We starten met het aankomen op deze prachtige plek. Langzaam zak je in de energie en het tempo van de groene omgeving. Daarna is het programma in grote lijnen als volgt:

 • Koffie/thee/chocola
 • Intentie zetten
 • Kaartje trekken
 • Sharingcircle
 • Uitleg: opstellen met het verlangen
 • Opstelling 1
 • Heerlijke lunch
 • Opstelling 2
 • Journaltijd – tijd voor jezelf – tijd om te delen – borrel
 • Eventueel een (vuur)ceremonie/zwemmen
 • Sharingcircle en afsluiting

Waarom maak je geen verschil tussen vraagstellers en representanten?

Omdat ik met een kleine groep werk is er vaak voor iedereen een ‘rol’ op de opstellingendag. Als je loslaat hoe het zou moeten zijn en je focust op de intentie waarmee je deelneemt aan deze dag, dan zul je merken dat je precies datgene aan inzichten hebt gekregen waar je weer mee verder kunt.

Op de dag zelf inventariseer ik in de groep wie er mogelijk zelf een opstelling wil doen. Er is ruimte voor twee vraagstellers. Als representant is het vaak minstens zo waardevol voor je eigen proces als wanneer je zelf een vraag inbrengt. In de energie van de dag en de groep verloopt het verdelen van de vragen vaak helemaal vanzelf. Uiteindelijk gaat iedereen met zijn eigen inzichten weer de deur uit.

De dag bestaat naast twee opstellingen, maar ook uit het delen en verbinden met jezelf en de groep, goede koffie, smeltende chocola, een lekkere lunch en borrel, een magische plek en eventuele ceremonies en presentjes. Echt een dag volledig voor jezelf. Daarin is voor mij de vraagsteller en de representant gelijkwaardig aan elkaar. Het bredere perspectief zien, biedt jou al een breder perspectief op jezelf en de dag. We zijn samen één groep en dragen ons eigen en elkaars proces op deze dag.

Laat los dat het op een bepaalde manier zou moeten gaan en dan kan dat wat er voor je is vanzelf naar je toe komen.

Nieuwste podcast

Laatste artikelen

Opstellingen dag 11 juni

Opstellingendag 5 juli

Kennis
maken?

Kennismaken?

Heb je een probleem met de liefde? Loop je vast met jezelf of in de relatie met je partner? Komen jullie er samen niet uit? En jij alleen ook niet? Kijk wat ik voor jou of voor jullie kan betekenen!