Bedankt voor de aanschaf van de Relatie Booster video training series. Klik hier onder om te starten of verder te gaan met de relatie booster training!

Individueel traject

Lijkt je leven vanaf de buitenkant heel vol, maar voelt het vanbinnen leeg? Ervaar je onrust? Merk je dat je jezelf steeds vaker betrapt op de gedachte: “Is dit het nu? Ga ik zo nog veertig jaar door?”

Grote kans dat je aan de vooravond staat van een belangrijk keerpunt in je leven. Die verandering kan wat overweldigend aanvoelen, maar met de juiste tools, mindset en begeleiding wordt het misschien wel de meest verrijkende ervaring van je leven.

Tijdens het traject is er aandacht voor

Het onderzoeken van het verlangen dat onder jouw vraag ligt.

Inzicht en heling in familiegeschiedenis en ontwikkelingstrauma’s.

Liefdevolle aandacht en betrokken ondersteuning in jouw proces.

Stilte, rust en integratie: tijd maken voor waar je ziel blij van wordt.

Tijdens onze livesessies begeleid ik jou door middel van psychotherapie, gesprekken, regressietherapie, opstellingen, meditatie, (truffel)ceremonies en lichaamsgericht werk. Per traject stemmen we af wat het best bij jou en jouw proces past. Niet alles is voor iedereen. 

Doel van het individuele traject

Het doel van het individuele traject is dat jij voelt dat je aan het roer staat van je eigen leven. Je hebt contact gemaakt met jouw innerlijke wereld en unieke talenten. Vanaf nu maak je keuzes die jouw potentieel versterken.

Hoe werkt het?

Hoe kom je zo snel mogelijk bij me terecht? Nog even kort op een rijtje:

Oriënteren: Verdiep je in mij, mijn werkwijze en aanbod.

Kennismaken: Voel je daar een ‘ja’? Neem dan contact met me op!

Match: In een sessie of gratis kennismaking bepalen we de match.

Aan de slag: Is de klik er? Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Kennismaken

Wil je vrijblijvend kennismaken of heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in, ik neem binnen 48 uur contact met je op.

RIANNE ROES

Rianne roes over Rianne

Welkom! Mijn naam is Rianne Roes. Je kunt bij mij terecht met vragen over jezelf, je relatie, het leven en de liefde. Regelmatig werk ik mee aan artikelen in o.a. Linda, Flair en Happinez. Ook ben ik auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt.

WAPENFEITEN

Universitair geschoold relatietherapeut

Gedragswetenschapper

Opsteller IOPT (Franz Ruppert)

Systeemtherapeut (NVRG)

Auteur van het boek Raak elkaar niet kwijt

Ruïne. Er blijft steeds meer mij over.

(Arij van der Vliet)

Rianne combineert haar therapeutische en wetenschappelijke achtergrond met spiritualiteit en persoonlijke ervaring.

ANDEREN VERTELLEN

Een jaar geleden had ik een paar vragen over bepaalde zaken in mijn leven zoals zingeving, een duidelijk doel. Praktisch had ik alles voor elkaar en toch…… concreet een voorbeeld: De week is weer voorbij en wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Ook had ik last van de naweeën van een onverwerkte verbroken relatie.

Inmiddels: een half jaar later, ben ik veel zelfbewuster, vrolijker en ook volgens de mensen om me heen weer de oude Steven. Een beter compliment en resultaat kon ik me niet wensen.

~ Steven (45)

Lees alle referenties

Praktisch

5 individuele 1:1 dagen

Onbeperkt coaching via whatsapp en mail

Twee keer een opstellingendag (obv beschikbaarheid)

4300 (excl. 21% BTW) (o.v.v. coaching is de factuur indien mogelijk zakelijk te in te boeken)

Voor wie?

Voel jij dat je op een keerpunt in je leven staat? Lijken alle zekerheden op losse schroeven te staan? Sta je voor een allesbepalende keuze? Het traject is perfect voor jou als je worstelt met bijvoorbeeld existentiële crisis. Wanneer je voelt dat je meer in lijn wilt gaan leven met wie jij werkelijk bent. Om daar te kunnen komen moet je losbreken uit oude en vaak hardnekkige patronen. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Expert

Als gedragswetenschapper heb ik me jarenlang verdiept in het ontstaan van gedrag. Als systeemtherapeut weet ik hoe hardnekkige patronen in beweging gebracht kunnen worden. En als trauma-opsteller kan ik het onbewuste bewust maken.

We werken met en voorbij de taal. We werken met gesprekken en met het energetisch veld. Zodat je je kunt herinneren wie je in potentie bent en wat je ware natuur is. De dingen die er echt toe doen in het leven zijn vaak geen dingen.

Rianne in de Media

Kom meer te weten over Rianne Roes en Samen Alleen. Op de “In de media” pagina vind je enkele van haar media optredens.

Telegraaf Rianne Roes
Oersterk
Linda.nl
NPO radio 3
ouders.nl
Spotify

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat ik bij jou moet zijn voor mijn proces?

De trajecten die ik gedaan heb zijn stuk voor stuk transformerend geweest voor mijn klanten. En niet zo’n klein beetje ook. Voor de meeste klanten betekende een traject bij mij ook allesbepalende keuzes maken in hun leven. Hoe komt het nu dat iedereen zo’n enorme transformatie ervaart?

Het is meer dan alleen maar een goede opleiding, betrokkenheid en professionaliteit vanuit mijn kant. Want ik ben zeker van mijn kwaliteiten als therapeut en voel me krachtig in mijn vak. Maar alleen dat is niet genoeg.

De meeste klanten kunnen negen van de tien keer geen duidelijke reden aangeven waarom ze helemaal vanuit de andere kant van Nederland naar me toe komen rijden om aan hun eigen proces te werken. Toch voelt iedereen met wie ik werk: “Ik weet niet waarom, maar ik moet bij jou zijn Rianne.” Een gevoel dat altijd klopte.

Dus of mijn traject jou ook in beweging brengt, de transformatie brengt waar je naar op zoek bent. Dat kan ik dus eigenlijk niet voor je bepalen, dat is vooral iets wat jij kunt voelen. Natuurlijk denk ik met alle liefde met je mee. Maar toch blijft het een gevoel en ga ik je niet overhalen of helpen argumenten voor of tegen te bedenken.

Ik kan wel met je meedenken of ik denk dat wat jouw vraag is, past bij mijn aanbod. Om zeker te zijn van een match op alle vlakken plannen we altijd een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking in. Tijdens dat gesprek weten we snel genoeg of we energetisch en praktisch bij elkaar passen.

Hoe vind je nou een goede therapeut?

Zoek een persoon die op een plek in het leven is waarvan jij voelt dat je daar naartoe zou willen ontwikkelen. Zoek een persoon bij wie jij je goed, veilig en open voelt. Zoek een persoon die het pad dat voor jou ligt al heeft bewandeld. Kijk voorbij mooie insta-plaatjes en slimme marketing praatjes: doe je research en zoek een persoon die als professional de scholing, theoretische bedding en ervaring heeft en als mens de energetische en persoonlijke match is. Doe geen concessies! Daarom plan ik ook altijd een gratis kennismaking in. De match moet op zowel persoonlijk als therapeutisch niveau kloppen. Ook ik doe geen concessies.

Wanneer weet ik of het voor mij het juiste moment is?

Vaak begeleid ik mannen en vrouwen in hun proces van dichterbij zichzelf komen. Niet zelden zijn het klanten die echt al wel het een en ander aan zelfontwikkeling gedaan hebben, maar toch voelen dat ze niet verder komen. Eigenlijk is het voor iedereen die voelt dat ze op een keerpunt in hun leven staan, maar daar geen handen en voeten aan kunnen geven.

Het traject is voor iedereen die de behoefte, soms zelfs de noodzaak, voelt om aan zijn eigen proces te werken. Iedereen die een verlangen heeft en die bereid is de route te kiezen die in lijn ligt met dat verlangen. Ik zeg wel ‘voor iedereen’, maar niet iedereen heeft de moed om voor die route te kiezen. Niet iedereen durft deze commitment met zichzelf en zijn of haar proces aan te gaan. Als jij op een keerpunt staan en de moed hebt om te onderzoeken wat er werkelijk in je leeft en je voelt je ook nog eens goed bij mij? Dan is dit het juiste moment!

Ik heb letterlijk een keer iemand gehad die zei: “Ik ga het traject toch niet doen, omdat ik zeker weet dat ik voor keuzes kom te staan die ik liever nog even ontken.” Deze route is naast verrijkend, liefdevol en avontuurlijk vaak ook erg onzeker, spannend en intens. Je kiest dan de route van heling en ontdekken welk leven er werkelijk voor je is, in plaats van het leven wat voor of door jou bedacht is.

Wat bedoel je met heling? En hoe werk je daarmee?

Heling. Het klinkt zo mooi en er worden je gouden bergen beloofd aan het eind van de regenboog. Welke soms een illusie blijkt te zijn en welke soms nog mooier is dan je ooit had kunnen en durven dromen. Heling. We worden er mee dood gegooid, maar wat is het nou eigenlijk?

In ieder geval gaat heling erover dat je aankijkt wat jou in je huidige leven belemmert om te stralen. Wat jou tegenhoudt het leven te kiezen wat jij graag zou willen leiden. Heling gaat erover dat je opmerkt dat je nog steeds onevenredig boos, verdrietig, jaloers of angstig bent terwijl die angst in het hier en nu niet verklaarbaar is. Heling gaat erover dat je erkend dat je bent afgestompt, de levensenergie in je lijf stagneert en je het gevoel hebt dat je niet meer echt bij je gevoel komt.

Heling gaat erover dat je je bewust wordt van bovenstaande symptomen en dat je besluit ermee aan de slag te gaan. Je kiest er dan voor om niet nog meer van hetzelfde te doen, maar om het heft in eigen hand te nemen. Heling gaat erover dat je je disfunctionele patronen onder ogen komt en bereid bent om ze aan te pakken. Dat je de moed hebt om de patronen te onderzoeken en te zien en te doorvoelen welke pijn eronder verborgen ligt.

Maar ik ben zelf coach? Heb ik dat dan wel nodig?

Heling is niet een keer naar een therapeut of coach gaan (of het zelf zijn), heling is niet tig studies doen, tal van psychedelische ervaringen of honderd boeken lezen. Helen is geen lijstje wat je kan afvinken. Helen kent geen protocol. Helen is allesbehalve een quick fix.

Als je er eenmaal aan begint blijkt het een levenslang proces te zijn. Heling is een mindset. De mindset waarin je geen bullshit meer accepteert van jezelf en anderen. Heling gaat over je weer verbinden met je essentie, je ware ik en de natuur. Heel kort door de bocht betekent helen voor mij: in plaats van dat je van buiten naar binnen leeft, ga je van binnen naar buiten leven.

Waarom zou je voor zoveel onzekerheid kiezen?

Persoonlijk omdat ik denk dat we als mens de mogelijkheid hebben om een leven te creëren zoals het voor ieder individu bedoeld is. Ik geloof in de dynamiek van het leven. Licht en donker. Geluk en verdriet. Welkom en Afscheid. Alles hoort erbij en alles is op zijn eigen manier even mooi.

Waarom je zekerheden opgeven zonder garantie op iets beters? Dat is een goede vraag. Voor de meeste mensen is het dan ook niet meer een kwestie van kiezen, maar eerder een kwestie van urgentie en noodzaak. Je wil nog wel willen wat je wilde, maar het gaat niet meer omdat je het niet meer voelt. Je wilde nog wel tevreden zijn met wat je had, maar je gelooft jezelf niet meer. Je wilde wel dit leven willen, maar je lijf wilde niet meer.

Wat levert dit proces me dan wel op?

De winst van helen is zingeving, creativiteit, liefde, verbinding, vertrouwen en vrijheid. Als je eenmaal de stap hebt genomen om naar diepere lagen in jezelf te kijken, zul je ook zien dat daar alle wijsheid over en voor jezelf verborgen ligt. In de patronen, trauma’s en pijnlijke gevoelens waar je altijd vakkundig bij vandaan bleef, liggen ook de schatten van jezelf en je leven verscholen. Klaar om herontdekt te worden door jou.

Als trauma of pijn niet gezien en doorvoeld wordt, bevriest het in je lijf. Het bevriest je pijn, maar het bevriest ook delen van jezelf, je gevoel, je intuïtie. Je schakelt je lijf uit. Het lijf dat een schat aan informatie in zich draagt. Je gaat leven op de automatische piloot.

In het proces van dit traject zul je ondanks alle processen stapje voor stapje voelen dat je dichter bij jezelf bent dan ooit. Dat je trots bent op de stappen die je zet. Dat je niet de geschiedenis van je systeem eindeloos aan het herhalen bent, maar dat je juist geschiedenis aan het schrijven bent.

Dat je kiest voor mensen, een liefde en een leven dat past bij wie jij in wezen bent. En af en toe vlieg je uit de bocht een raak je het ook even helemaal kwijt. Maar je vertrouwen dat je weer terug op koers komt neemt steeds weer toe naarmate je vaker van je veerkracht gebruik hebt mogen maken.

Oké dit klinkt goed, wat gaan we nu precies doen in dat half jaar?

In het half jaar dat wij samenwerken zijn er vijf dagen waarop we samen de diepte induiken. We raken lagen in jou aan waardoor je een nieuw perspectief krijgt op jezelf en je leven. Vanuit die inzichten ga je aan de slag met wat je in onze livedag hebt ervaren.

Je voelt bijvoorbeeld dat je een oude vriend of een familielid wilt opzoeken. Je voelt dat je bepaalde gesprekken moet voeren of keuzes moet maken. Je voelt dat je patronen in jezelf wilt veranderen.

De tijd tussen twee livesessie ga je aan de slag met de inzichten uit de sessie. Inzichten komen namelijk snel, maar de integratie ervan kost tijd. En in die tijd ben ik steeds binnen handbereik. Je mag je altijd bij me inchecken, delen over je proces, me als anker gebruiken als je de zekerheden in jezelf dreigt kwijt te raken, je mag bij me ventileren en ook bij me op de lijn komen om te sparren over hoe je bepaalde gesprekken, gevoelens of keuzemomenten moet aanpakken.

Zo zet je elke dag een stapje dichter naar wie je werkelijk bent, zonder dat je precies weet hoe die persoon eruit ziet en wat die doet of voelt. Je weet alleen dat je op de goede weg zit. Je vertrouwt erop dat het je de vervulling, verbinding en liefde gaat brengen waar je naar op zoek bent. Na een half jaar zie dat je steeds meer voelt: “Ja dat is wie ik echt ben. Zonder maskers. Met zoveel meer rust in mijzelf. Ook als de wereld in de fik staat heb ik mezelf om op terug te vallen.”

Met welke vragen kan ik bij je terecht?

Ik wil begrijpen waarom ik doe wat ik doe. En wat dat betekent voor m’n toekomst. Waarom ik voor dit leven heb gekozen. Van de buitenkant ziet het er allemaal perfect uit. Van binnen voelt het ‘hol’. Ik zit in een freeze zo lijkt het wel. Ik durf op bijna geen enkel vlak in mijn leven plannen en keuzes te maken. Het gaat dus helemaal terug naar wie ik ben en wat ik wil. (Irene 33 jaar)

De afgelopen paar jaar ben ik erg gefocust geweest op mijn ontwikkeling, met name professioneel. Door trainingen en oefeningen die ik heb gedaan begrijp ik beter waar ik

vandaan kom, maar ergens lijk ik mezelf een beetje kwijtgeraakt te zijn in mijn professionele ontwikkeling. Vragen als ben ik wel gelukkig? Wat wil ik: kinderwens, relatie, toekomst, gaan door m’n hoofd. (Tessa, 37 jaar)

Aan de buitenkant is mijn leven prima op orde, goedlopend eigen bedrijf, leuke partner en vrienden. Kom niks tekort. Maar ik heb erg last van het verleden. Onder andere mijn nestgeuren, echtscheiding, ingewikkelde relatie met mijn kinderen. Veel van wat niet goed is gegaan bepaalt in belangrijke mate mijn dagelijkse gemoedstoestand. (Hans, 54 jaar)

Via een vriendin ben ik met jou in contact gekomen. Ik ben 34 jaar een moeder van een zoon en sinds twee jaar co-ouderschap. Ik ervaar de laatste tijd veel gevoelens van eenzaamheid. Ik ben niet erg gelukkig en snel emotioneel. Zou jij me kunnen helpen? (Nicole, 34 jaar)

Over Relaties & Therapie

Regelmatig schrijf ik blogs over onderwerpen uit mijn vakgebied welke ik interessant vind om te delen